Blokada radova na Koridoru 10

Vlasnici zemljišta do kojeg su stigli radovi na obilaznici oko Dimitrovgrada, na Koridoru 10, blokirali pristup radnicima "Alpine". Vlasnici tvrde da sporovi oko zemljišta nisu rešeni, jer je za zemlju ponuđena veoma niska cena.

Petnaestoro vlasnika zemljišta do čijih parcela su stigli radovi na obilaznici oko Dimitrovgrada, na Koridoru 10, blokiralo je ulaz radnicima "Alpine".

Kao razlog navode da nisu rešeni sporovi oko ekskproprijacije zemljišta.

Iz preduzeća "Koridor 10" saopštili su da vlasnici zemlje nemaju pravo da blokiraju radove, jer preduzeće "Putevi Srbije" ima rešenje o stupanju u posed pre pravosnažnosti odluke o naknadi.

Vlasnici parcele su nezadovoljni zato što im je, prema njihovom mišljenju, ponuđena veoma niska cena za zemljište. Iznosu se kreće od 280 do 360 dinara po metru kvadratnom.

Pravdu su potražili na sudu, ali kažu da im ročišta nisu zakazana još od marta meseca.

"Mašine su stigle pored moje parcele. Ja sam tu rekao ne može dalje, jer je zemlja i dalje moja. Nije dogovoreno plaćanje sa "Putevima Srbije" jer ja tražim da se meni po zakonu isplati", kaže jedan od vlasnika zemlje .

Nezadovoljni vlasnici parcela kažu da je Prvostepeni sud u Pirotu vratio predmet i naložio da se ugovori o zemljištu uzmu u obzir. Međutim, drugih poziva na sud nije usledilo.

"Putevi Srbije mi daju jednu minimalnu cenu. Meni je zemljište druga klasa, a oni mi plaćaju kao šestu klasu", kaže drugi vlasnik.

Radnici "Alpine", koja je izvođač radova, kažu da sa nezadovoljnim vlasnicima parcela nemaju problem. Vlasnici su pobili kočeve i na taj način zabranili ulaz na svoje parcele, ali sukoba nije bilo.

"Radovi napreduju na vreme, jedino sad ovde imamo problema jer ne možemo dalje zato što nije isplaćena  zemlja ovim ratarima ovde i seljacima", kaže bagerista "Alpine"

"Problem je u obimu ekproprijacije između idejnog i glavnog projekta i problem je u tome što vlasnici imanja nisu saglasni sa cenama koja im je ponuđena i koja im je data ili nije data, ja o tome nemam informacije".

Iz preduzeća "Koridor 10" oglasili su se saopštenjem da koristeći član 35 Zakona o eksproprijaciji javno preduzeće "Putevi Srbije" pribavilo rešenje o stupanju u posed pre pravosnažnosti odluke o naknadi jer je reč u slučaju o izgradnji objekta od društvenog i državnog interesa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво