Obeležena godišnjica smrti Ranka Panića

Porodica Ranka Panića, preminulog od povreda za vreme trajanja mitinga povodom hapšenja Radovana Karadžića, i članovi Srpske napredne stranke položili su danas cveće i upalili sveće povodom godišnjice njegove smrti.

Na beogradskom Trgu Republike obeležena je godišnjica smrti Ranka Panića, koji je preminuo od povreda zadobijenih tokom mitinga povodom hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića prošle godine. 

Porodica i delegacija SNS-a predvođena zamenikom predsednika te stranke Aleksandrom Vučićem, položili su cveće i upalili sveće kod spomenika knezu Mihailu na beogradskom Trgu Republike, gde je 29. jula prošle godine održan miting na kom je Panić teško povređen.

Panić je u Urgentni centar u Beogradu primljen 30. jula s povredama unutrašnjih organa, a preminuo je 15. avgusta.

"Danas, godinu dana posle brutalnog ubistva Ranka Panića, njegova porodica o tom ubistvu ne zna ništa. Govorili su da je nastradao od sepse, da će pronaći ubice... Godinu dana posle toga ni jednom rečju nisu se obratili porodici ni srpskoj javnosti", kazao je Vučić.

Vučić je nadležnim državnim organima poručio da "ubice Ranka Panića neće sakriti nigde".

"Pronaćićemo ih. Ranka među žive da vratimo ne možemo, ali ćemo mu dati ulicu u Beogradu, a ubice će morati da odgovaraju", poručio je Vučić.

Okupljeni su nosili bele majice sa likom Ranka Panića na kojoj piše "Da se ne zaboravi", a prema Vučićevim rečima, "Ranko je simbol srpske slobode i srpske borbe".

Panić je učestvovao na mitingu povodom hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića koji je organizovala Srpska radikalna stranka.

Lekari sa Instituta za sudsku medicinu utvrdili su da je Panić umro od povrede nanete jakim udarcem u stomak od koga mu je puklo debelo crevo, a u izveštaju sa obdukcije navedeno je da je preminuo od sepse posle pucanja debelog creva.

Republičko javno tužilaštvo je u novembru prošle godine saopštilo da je tokom istražnih radnji došlo do saznanja da je smrt Panića u uzročno-posledičnoj vezi s povredama zadobijenim za vreme trajanja mitinga.

Tada je najavljeno da Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da utvrde ko je naneo povrede Paniću usled kojih je nastupila smrt i da prema odgovornima budu preduzete zakonske mere.

U Republičkom tužilaštvu ni u MUP-u agenciji Beta danas nisu mogli da odgovore u kojoj fazi je istraga povodom smrti Ranka Panića.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара