Bolje stanje u poplavljenim oblastima

Situacija u područjima ugroženim poplavama se stabilizuje, ali je u Obrenovcu 20 kuća i dalje pod vodom, naveo načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić. I dalje najteže stanje u opštini Ub.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da se situacija u područjima ugroženim poplavama u Srbiji stabilizuje, ali da je u Obrenovcu i dalje određen broj kuća pod vodom.

"U mestima Poljane i Draževac u blizini Obrenovca ostalo je oko 20 kuća pod vodom, dok se iz ostalih kuća voda povukla i za sada tamo više nema aktivnosti pripadnika sektora za vanredne situacije", rekao je Marić Tanjugu.

Istakao je i da je u Novom Sadu u toku crpljenje vode u Prešernovoj ulici i u Sremskoj Kamenici kod crkve i dodao da je tu reč o podzemnim vodama i da pripadnici sektora za vanredne situacije danas i tokom jučerašnjeg dana crpe vodu iz tih objekata.

Marić je naglasio da je situacija stabilizovana na svim ostalim mestima u Srbiji, gde su proteklih dana bile poplave i izlivanja voda.

Kako je napomenuo, očekuje se da nivo vodostaja poraste i na Savi i na Dunavu do utorka, a da će zatim započeti opadanje, ali taj rast neće ugroziti objekte, osim u okolini Beočina, gde je i nedavno bilo problema sa poplavama.

I dalje najteže u opštini Ub

Na poplavljenim područjima u Kolubarskom okrugu situacija je i dalje najteža u opštini Ub, gde se, pod vodom našlo 21 selo, rečeno je u Opštinskom kriznom štabu.

Najteža situacija je nekoliko sela u kojima se do više domaćinstava još uvek ne može doći drugačije nego čamcima.

Na farmi Nenadovića u Crvenoj Jabuci 85 grla stoke nije pojeno dva dana jer se čamcima ne može doturiti dovoljno vode, a slično je i sa po jednim domaćinstvom u Lisom Polju, Sovljaku, Takovu i Šarbanama.

Nivo Tamnave sporo opada, a Ubača je načinila velike probleme u varoškim naseljima na Sandića imanju i u Talovima, gde se pumpama izbacuje voda iz objekata, a kuće se potom dezinfikuju.

Opština je zatražila pomoć od države i javnih preduzeća u građevinskom materijalu, pumpama za izbacivanje vode iz objekata, flaširanoj vodi za piće, hrani i sredstvima za dezinfekciju.

Slična situacija je i u opštini Osečina, gde je Jadar sa svojim pritokama ostavio pravu pustoš, a 24 sata u prekidu je bio i magistralni put Valjevo-Loznica, u selu Komirić.

U Valjevu je započela sanacija klizišta u Ulici Jakova Nenadovića, koje ugrožava jedno domaćinstvo. Posle velikih kiša u Valjevu se aktiviralo pet starih klizišta, pa je ugroženo nekoliko kuća.

Prve procene šteta u valjevskoj opštini kreće se oko 500 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво