Škola kreativnog pisanja

Beogradski Filološki fakultet otvorio je letnju školu kreativnog pisanja. Prema rečima srpskog pisca Zorana Živkovića, svi koji je pohađaju predstavljaju "poslednju liniju odbrane srpskog jezika”

Beogradski Filološki fakultet ponudio je prvi put letnju školu kreativnog pisanja tokom jula i avgusta meseca , a zbog velikog interesovanja biće produžena do septembra.

 

Pri letnjoj školi kreativnog pisanja uvedena su tri kursa za prozu, poeziju i književnu kritiku sa akademskim pisanjem , a predavači su Živković (proza), Tanja Kragujević pesnik, esejista, autor 17 knjiga (poezija) i Tatjana Rosić-Ilić, koja već ima iskustva kao predavač kretaivnog pisanja (za književnu kritiku).

Poruka Zorana Živkovića, jednog od najprevođenijih srpskih pisaca, teoretičara i istoričara književnosti svima koji pohađaju školu kreativnog pisanja je da su oni "poslednja linija odbrane srpskog jezika ", da postoje nedoumice za koje nema pouzdane odgovore, jer jezik je živa materija pa treba tragati za rešenjem, treba pisati tako da se deluje na više čula kod čitalaca, a veoma je važno da se poseduje smisao za humor jer smeh je onaj važan začin bez koga nema dobre literature.

Prema rečima koordinatora letnje škole Violete Stepanović, škola je otvorena za svakog građanina bez obzira na zanimanje, školsku spremu i godine,a najviše ih prati kurs pisanja proze, dok su znatno manje zainteresovani za poeziju.

Polaznici kurseva koji za jedan mesec plaćaju 9.600 dinara (studenti Filološkog 7.200 ) imaju 11 dvočasa.

broj komentara 0 pošalji komentar