Sutra sednica RRA

Kako je najavljivano ovih dana, sutra bi trebalo da se održi sednica Saveta Republičke radio difuzne agencije, na kojoj će se, između ostalog, raspravljati i o tome kako je došlo do objavljivanja, a potom i povlačenja spornog javnog poziva za izbor novih članova Upravnog odbora RTS-a.

Mnogi pravni i medijski stručnjaci ocenili su ovih dana da je ta sporna odluka predsednika Saveta RRA dr Nenada Cekića protivustavna i protivzakonita i da bi trebalo utvrditi odgovornost za ozbiljno narušavanje ugleda te institucije.

Da je očigledna potreba da se preispita rad Saveta RRA u svetlu nedavnih odluka, nagovestio je član Saveta profesor Svetozar Stojanović.

U nedavnom intervjuu Politici, profesor Stojanović je predložio je rotaciju na dužnosti predsednika, savetujući Nenadu Cekiću da se povuče sa te funkcije.

Inače, danas objavljeni rezultati internet ankete Udruženja novinara Srbije pokazali su da skoro 93 % novinara smatra da je neophodno poboljšati efikasnost kontrole zakonitosti odluka RRA, a svega 2,94 % novinara zadovoljno je radom te institucije.

Povezane vesti:

Mediji o postupcima RRA i Nenada Cekića

RRA: Načinjena greška

I RRA stiže na red

broj komentara 0 pošalji komentar