Tri osobe nestale u poplavama

U bujičnim poplavama na području Trgovišta, tri osobe nestale. Evakuisano oko 300 ljudi. Sve raspoložive ekipe spasilačkih jedinica iz Niša, Jagodine, Kragujevca, Beograda i Vranja upućene u to područje.

Tri lica se vode kao nestala nakon bujičnih poplava koje su usled neveremena i obilnih padavina zahvatile šire područije Trgovišta, rekao je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice sektora za vanredne situacije MUP-a Goran Nikolić.

Meštani kažu da je baraku, u kojoj su bile tri osobe, odnela voda, da je jedna osoba na tom mestu spasena iz bujice, ali da je na drugom kraju Trgovišta jedna osoba takođe nestala.

Poplavljeni kraj nema struje, ni vode, a oštećen je i most koji povezuje Trgovište sa selom Kozji do.

Zamenik načelnika sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Đorđe Babić kaže da je oko 300 ljudi evakuisano, i smešteno u domovima rođaka i komšija.

Poplavljeno je oko 50 domaćinstava, a reka Pčinja se izlila preko brane u dužini od 2 kilometra.

Put Trgovišta uputile su sve raspoložive ekipe spasilačkih jedinica iz Niša, Jagodine, Kragujevca, Beograda i Vranja.

Usled obilnih kiša pored Pčinje izlile su se i Kozidolska i Lešnička reka, a pod vodom se našlo više sela među kojima su Novo selo, Šajinse, Donja Trnica, Trgovište, Kozji Do i Matina livada.

Nikolić je rekao da je najvažnije da se sada žitelji nižih delova izmeste u više i da se pronađu nestala lica.

Opština Trgovište nalazi se na krajnjem jugoistoku Republike Srbije, smeštena  na površini od 370 km2, uz samu granicu sa Makedonijom, a graniči se sa opštinama Bosilegrad, Vranje i Bujanovac.

Sam centar opštine, varošica Trgovište smeštena je na ušću  triju reka: Tripušnica, Kozjedolska i Lesnička reka, od kojih nastaje reka Pčinja, koja se uliva u Vardar.

Opština Trgovište obuhvata pet mesnih zajednica: Novo Selo, Šajince, Trgovište, Donji Stajevac i Radovnica sa 35 naseljenih mesta gde prema poslednjem popisu iz 2002. godine živi 6.411 stanovnika. Od toga u samoj varošici Trgovište živi negde oko 2.300 stanovnika.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво