Preliminarni rezultati ispita

Preliminarni rezultati kvalifikacionog ispita iz srpskog jezika i matematike za upis u srednje škole biće objavljeni danas. Konačni rezultati biće poznati 29. juna.

Za upis u srednje škole preliminarni rezultati kvalifikacionih ispita iz srpskog (maternjeg) jezika i matematike biće objavljeni danas, dok će konačni rezultati biti poznati 29. juna.

Mesta za upis ima više nego kandidata, a rangiranje pri upisu izvršiće se na osnovu uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu, broja bodova dobijenih na takmičenjima i na osnovu rezultata na kvalifikacionom ispitu.

Tokom 29. i 30. juna učenici će predavati popunjene liste sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima, dok će se raspored i upis učenika u prvom upisnom krugu obaviti 8. i 9. jula.

Učenik je položio kvalifikacioni ispit ako je ostvario najmanje po jedan bod iz svakog predmeta.

Najpre će biti rangirani učenici koji su osvojili od pet do 20 bodova iz svakog od predmeta, a zatim i kandidati koji su osvojili najmanje po jedan bod iz svakog predmeta, do broja predviđenog za upis.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво