Dačić sa Đelićem o novim pasošima

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić sastaće se sutra, na njegovu inicijativu, sa podpredsednikom Vlade za evropske integracije Božidarom Đelićem i rukovodstvom Zavoda za izradu novčanica, kako bi se rešili uočeni problemi kvaliteta novih pasoša.

Dačić je rekao da je Ministarstvu unutrašnjih poslova dostavljena izvesna količina novih pasoša, čiji "jedan deo" ne zadovoljava naše nove propise i, pogotovo, standarde Evropske unije.

"Ministarstvo neće izdavati građanima pasoše na kojima su uočene tehničke nepravilnosti", rekao je ministar.

On je objasnio da je u MUP stiglo oko 6.000 novih biometrijskih pasoša, od kojih "jedan broj" nije u skladu sa potrebnim standardima i propisima i Ministarstvo neće da preuzima odgovornost za eventualne probleme na koje bi građani mogli da naiđu sa takvim putnim ispravama.

"Zato sam i insistirao na sutrašnjem sastanku, kako bi se otklonile sve moguće greške", rekao je ministar policije.

Zahtevi za izdavanje novih biometrijskih pasoša počeli su da se podnose od 7. jula.

Novi pasoš je "carsko crvene" boje, a na koricama je ime i grb Republike Srbije, natpis "pasoš" napisan ćirilicom u zlatnoj boji, kao i oznaka da je pasoš biometrijski.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара