Nastavak zasedanje Sabora SPC

Služenjem parastosa preminulim ktitorima i dobrotvorima Hrama svetog Save nastavljeno je majsko zasedanje Svetog arhijerejskog sabora. Sabor razmatrao delatnost Svetog Sinoda u proteklom periodu i izveštaj o finansijskom poslovanju Spomen-hrama svetog Save na Vračaru.

Zasedanje Svetog arhijerejskog sabora nastavljeno je služenjem parastosa u Hramu svetog Save za sve do sada preminule ktitore, dobrotvore, priložnike i poklonike ovoga hrama.

U saopštenju Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve navodi se da je Sabor danas razmatrao delatnost Svetog Sinoda u proteklom periodu, ali glavni naglasak ovog zasedanja bio je na upoznavanju članova Sabora sa izveštajima o finansijskom poslovanju Spomen-hrama svetog Save na Vračaru i radovima na Hramu.

Na zasedanju je bilo reči i o planiranim radova koji tek predstoje u ovoj i sledećoj godini.

U saopštenju se podseća da je 10. maja navršeno sedamdeset godina od dana osvećenja kamena temeljca za Hram svetog Save na Vračaru, koji je izvršio tadašnja Njegova svetost patrijarh srpski Gavrilo Dožić.

Patrijarh Pavle i dalje na čelu SPC

Juče je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve odlučio da ostane pri svojoj odluci sa prethodnog zasedanja, od 2. novembra 2008. godine, kojom patrijarh Pavle i dalje ostaje na čelu SPC.

U saopštenju se navodi da je, posle dužeg i svestranog razmatranja prilika u SPC izazvanih dugotrajnom bolešću patrijarha Pavla, kao i razmene mišljenja o načinu funkcionisanja vitalnih crkvenih ustanova, Sabor SPC odlučio da ostane pri svojoj odluci sa prethodnog zasedanja.

Sabor je razmatrao izveštaj o radu Svetog arhijerejskog Sinoda u proteklom periodu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи