Deca oštećenog sluha uspešni sportisti

Tokom naredna tri dana oko 150 učenika oštećenog sluha takmičiće se u malom fudbalu, košarci, odbojci i atletici. Za zlato će se boriti na terenima starog DIF-a, Partizanovog stadiona i škole "Stefan Dečanski".

Osim što su dobri đaci, 150 srednjoškolca oštećenog sluha uspešni su i sportisti. Oni će se takmičiti u malom fudbalu, košarci, odbojci i atletici.

Kažu da im nije teško da usklade treninge sa školskim obavezama. Uzori su im naši poznati sportisti.

Mnogi od njih se nadaju da će jednoga dana i oni zaigrati na fudbalskom terenu. Međutim, podjednako su zainteresovani i za košarku, odbojku i atletiku u kojima se tokom ova tri dana i takmiče.

"S obzirom da taj sluh puno utiče i na njihov emotivni razvoj, a oni ne mogu u nekom intelektualnom smislu da se iskažu, onda im sport jedinu radost donosi i oni se tu zaista maksimalno trude i maksimalno iskazuju emocije", rekao je Zoran Žikić, profesor fizičkog vaspitanja.

Domaćini Republičkog sportskog takmičenja su učenici škole "Stefan Dečanski". Do sada su osvojili niz medalja.

"Moraju da se kale, da se čeliče. Mi ih ovde dobro pripremamo da ukoliko  naiđu na neku pepreku da se dobro nose sa tim. Integrišemo decu svugde gde oni mogu da postignu uspeh, ako ne mogu u srpskom jeziku, onda mogu u sportu", rekla je Lepa Petrović, direktorka škole "Stefan Dečanski".

Petrovićeva je dodala da su to aktivnosti gde oni mogu da postignu uspeh i budu ravnopravni sa svojim vršacima.

Svake druge godine srednjoškolci oštećenog sluha takmiče se u sportu. Ovo je 31 put da se  takmiče.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи