Počinje isplata otpremnina u "Partizanu"

Radnicima kragujevačke fabrike kože "Partizan" sutra počinje isplata otpremnina u iznosu oko 150 hiljada dinara po radniku.

Za sedamdesetdvoje radnika kragujevačke fabrike kože "Partizan" sutra počinje isplata otpremnina. Prosečan iznos po radniku je oko 150 hiljada dinara.

Ovakvo rešenje je u skladu sa sporazumom koji je 8. maja potpisan u Beogradu sa vlasnikom tog preduzeća, koji je na sebe preuzeo obavezu da uplati radni staž za pet i po godina do kraja juna.

Procenjuje se da će za te namene poslodavac morati da izdvoji oko 50 miliona dinara.

Kako su pre nekoliko dana izjavili predstavnici vlasnika fabrike, prerada sirove kože, koja se zbog štrajka odvijala usporeno, biće uskoro nastavljena.

Grupa od 12 radnika kragujevačke fabrike "Partizan", koja je 18 dana štrajkovala glađu zahtevajući povezivanje radnog staža i otpremnine kako bi napustili fabriku, nalazi se na kućnom je lečenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи