Specijalci na zajedničkoj vežbi

Srpske i francuske specijalne jedinice izvele su zajedničku vežbu u nastavnom centru MUP-a u Kuli. Vežbi su prisustvovali ministri Ivica Dačić i Dragan Šutanovac, i francuski ambasador Žan Fransoa Teral.

Antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre" zajedno sa specijalnom jedinicom iz Francuske izveli su u nastavnom centru MUP-a u Kuli pokaznu vežbu.

U Kuli je izvedena vežba iz šest segmenata posvećena zaštiti VIP ličnosti tokom koje su simulirane realne situacije kao i način reagovanja.

Ministri policije i odbrane, Ivica Dačić i Dragan Šutanovac, ukazali su danas u Kuli na veliki značaj zajedničkih vežbi specijalnih jedinica policije i vojske za bezbednost države i građana.

Ambasador Francuske u Srbiji Žan Fransoa Teral rekao je da se tokom saradnje francuskih i srpskih specijalnih jedinica radi o razmeni iskustava jer svako može da nauči nešto od drugog.

"Vežba je inspirisana iskustvima francuskih specijalnih jedinica iz Avganistana i Libana u kojima su njeni pripadnici bili angažovani na zaštiti ambasadora Francuske", rekao je Teral.

Dačić i Šutanovac zahvalili su ambasadi Francuske i vladi te države na pomoći i podršci koju pružaju srpskim specijalnim jedinicama.

Zamenik premijera i ministar policije je podsetio da se u Srbiji specijalne jedinice povremeno angažuju za borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa i otmica.

Dačić je podsetio da je nedavno na Beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" takođe izvedena zajednička vežba specijalnih jedinica Srbije, Francuske i pojedinih država regiona tokom koje je pokazana visoka obučenost za oslobađanje taoca iz otetog aviona. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи