Manje saobraćajnih nesreća

U Srbiji je od početka primene novog Zakona o saobraćaju broj nesreća na putevima smanjen za 40 odsto. Manje i nesreća sa smrtnim ishodom, a petina prekršaja odnosi se na pogrešno parkiranje.

Zamenik načelnika uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas na Paliću da je od početka primene novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju, broj nesreća smanjen za 40 odsto.

Smanjen je i broj poginulih lica u saobraćajnim nezgodama za 20 odsto, a povređenih za 30 odsto, kazao je zamenik načelnika Rebić na Drugoj nacionalnoj konferenciji o parkiranju, koja se održava danas i sutra pod nazivom "Parkon".

U prvih 90 dana primene Zakona evidentirano 120.000 prekršaja, od kojih se 25.000 odnosi na nepropisno parkiranje i zaustavljanje.

Na konferenciji učestvuje više od 100 predstavnika opština, javnog i privatnog sektora iz oblasti parkiranja i usluga.

Glavna tema konferencije odnosi se na novine u zakonu o bezbednosti u saobraćaju u vezi sa primenom posebnih mera i ovlašćenja povodom uklanjanja nepropisno parkiranih automobila.

Na ovoj konferenciji su direktori i vlasnici parking servisa u Srbiji izneli i zamerke na postojeći Zakon o bezbednosti u saobraćaju.

Pojedina pitanja nisu definisana na pravi način, tako da se Zakon može tumačiti na razne načine, smatraju predstavnici parkinga.

Druga tema odnosila se na ustavnost primene doplatne karte, za koju predstavnici parkinga smatraju da je u skladu sa bazičnim pravnim dokumentom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво