Nagrađeni pronalazači kod premijera

Premijer Cvetković imao priliku da vidi "Eko robot" za uništavanje "koksaki" virusa, ultralaki ortopedski mobilizator i druge pronalaske, koje su mu predstavili naši pronalazači, učesnici svetskog sajma "Arhimed 2009" u Moskvi.

Predsednik Vlade Mirko Cvetković primio je danas delegaciju pronalazača i talenata Srbije koji su uspešno predstavili našu zemlju na svetskom sajmu pronalazaštva i industrijske svojine Arhimed 2009" održanom u Moskvi.

Cvetković je čestitao pronalazačima na osvojenim zlatnim i srebrnim medaljama i istakao da će Vlada Srbije, bez obzira na svetsku krizu, nastaviti da ulaže u obrazovanje i nauku.

Smatram da novi pronalasci mogu da budu značajan resurs u razvoju naše zemlje", istakao je premijer Cvetković.

Nagrađeni pronalazači predstavili su premijeru svoje eksponate kao što su "Eko robot" za uništavanje "koksaki" virusa i bakterija u ventilacionim sistemima, podovi od drveta sa gumenim apsorberima za stambene i poslovne prostore, proizvodnja eko začina u ishrani i univerzalni ultralaki ortopedski mobilizator, saopšteno je iz kabineta premijera.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи