Tri kandidata za "Evrosong"

Emina Jahović, Milan Stanković ili Oliver Katić predstavljaće Srbiju na "Pesmi Evrovizije", odluka je Gorana Bregovića i predstavnika RTS-a. Srpskog predstavnika izabraće gledaoci putem SMS-a.

Gledaoci Radio-televizije Srbije biraće 13. marta predstavnika Srbije na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" između Emine Jahović, Milana Stankovića i Olivera Katića, izjavila je šef Službe RTS-a za odnose sa javnošću Duška Vučinić-Lučić.

Ona je potvrdila da je kompozitor Goran Bregović, zajedno sa predstavnicima RTS-a, između 10 kandidata koji su se predstavili na trodnevnom kastingu od 16. do 18. februara u njegovom studiju, izabrao Jahovićevu, Stankovića i Katića.

Bregović se, pored ovo troje kandidata, odlučio i za još jednu učesnicu kastinga Jelenu Marković, koja će nastupiti kao prateći vokal Katiću.

Na kastingu su učestvovali i Marko Vulinović, Adil Maksutović, Marija Lazić, Minja Samardžić, Željko Vasić i Nenad Ćeranić.

Izvođače, prema rečima Vučinić-Lučić, sada očekuje povratak u studio i rad sa Bregovićem oko pripreme aranžmana i vrhunske produkcije, kao i osmišljavanje koreografije i scenskog nastupa za emisiju "Tri pa jedan za Oslo".

Ovu emisiju RTS će direktno prenositi na svom Prvom programu 13. marta, a izvođači će dva puta predstaviti u okviru takmičarskog dela, pre nego što se gledaocima prepusti da glasanjem, putem SMS poruka, izaberu ko će predstavljati Srbiju na "Eurosongu", u maju u Norveškoj.

U revijalnom delu programa nastupiće dosadašnji učesnici "Pesme Evrovizije" Jelena Tomašević, Marija Šerifović, Marko Kon, Zdravko Čolić, Severina i grupa "Regina", a svi oni će pevati Bregovićeve kompozicije.

Gost emisije "Tri pa jedan za Oslo" biće i sam Bregović sa svojim "Orkestrom za svadbe i sahrane".

Srpski predstavnik nastupiće prve polufinalne večeri "Eurosonga" 25. maja.

Број коментара 75

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи