Istina o Kosovu

Beskonačni rat, dokumentarni film italijanskog novinara Rikarda Iakona privukao je izuzetnu pažnju TV auditorijuma u Srbiji i posetilaca internet portala RTS-a.

Ko je terorista koji je podmetnuo bombu pod autobus "Niš ekspresa", kako su ginuli svedoci nedela Ramuša Haradinaja i kako je njegova porodica od dućana u Dečanima stigla do velelepnog dvorca, zašto Hašima Tačija zovu "Zmija"... samo su neka od pitanja koja je otvorio i nemilosrdno secirao italijanski novinar Rikardo Iakona.

Beskonačni rat, snimljen devet godina posle napada NATO na Srbiju, emitovan 2008. godine na italijanskoj RAI 3 (sinoć, na Prvom programu RTS-a) direktno daje odgovore i na pitanja zašto se prognani Srbi ne vraćaju u svoje domove i kako je Kosovo, u "prisustvu vlasti" iz Prištine i međunarodnih snaga (Kfor), umesto "najmlađe demokratije na Balkanu" postalo raj za švercere droge, a nekadašnji lideri OVK, inspiratori i organizatori kontinuiranog nasilja prema preostalim nealbancima, ali i sunarodnicima koji su se usprotivili njihovom nekontrolisanom sticanju bogatstva i političke moći.

"Film me je duboko potresao, jer sam i sama živela na Kosovu do 2001. i sećam se mnogih događaja iz ovog filma", samo je jedan od preko stotinu komentara koji je posle emitovnja poslat na stranice našeg internet portala.

Број коментара 89

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво