Vakcinisali decu bez znanja roditelja

Sedamnaestoro dece petog razreda Osnovne škole u Drugovcu, kod Smedereva, primilo je vakcine protiv malih boginja, zauški i rubeola, a da o tome nisu bili obavešteni njihovi roditelji ni direktor. Dvoje dece dobilo je vakcinu kojoj je rok istekao u novembru.

Vakcinu protiv malih boginja, zauški i rubela primilo je sedamnaestoro dece petog razreda Osnovne škole u Drugovcu, kod Smedereva, bez znanja roditelja i direktora. Dvoje dece dobilo je vakcinu kojoj je rok istekao u novembru prošle godine.

Ceo slučaj se možda ne bi otkrio da roditelji, revoltirani što nisu obavešteni o vakcinaciji, nisu o tome tražili odgovor u školi. Oni su zabrinuti zbog zdravlja svoje dece, a deca su vidno uznemirena.

Roditelji koji su vidno uznemireni kažu da niko ne može da vakciniše decu bez njihovog znanja.

Direktor škole "Svetitelj Sava" u Drugovcu samo je telefonom obavešten o vakcinaciji, ali ne i pismeno.

"Oni su rekli da su poslali dopis još prošlog četvrtka. Rekao sam da ga nismo dobili, možda zbog praznika, ali da ga za svaki slučaj pošalju faksom da bi smo mogli svoj deo posla da obavimo", rekao je Milosav Ilić, direktor OŠ "Svetitelj Sava".

I pored uveravanja iz Doma zdravlja da vakcina nije štetna, ne zna se koja deca su primila vakcinu sa isteklim rokom trajanja.

Zašto su vakcine sa isteklim rokom trajanja stajali sa važećim, ni u Domu zdravlja nemaju pravi odgovor.

"To je naš promašaj", kaže direktorka Doma zdravlja u Smederevu Anđelka Arsenijević.

Sporne vakcine biće upućene na analizu, a protiv odgovornih za ozbiljan propust biće pokrenuta procedura odgovornosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се