Читај ми!

Nepoznati muškarac nadgledao stan novinara Milana Nikića

Dopisnik N1 iz Kragujevca Milan Nikić izjavio je da mu je nepoznati muškarac sinoć iz automobila 40 minuta posmatrao stan, prenosi UNS.

Milan Nikić za portal N1 kaže da je i do sada dobijao pretnje ljudi "s one strane zakona", ali da prvi put sumnja da neko ko je organ reda vrši pritisak na njega.

Nikić je objasnio da je sinoć, ispod prozora njegovog stana, bio parkiran automobil marke "seat" u kojem je sedeo nepoznati muškarac koji je 40 minuta netremice posmatrao njegov stan.

Kada je sa kamerom izašao ispred svoje zgrade, muškarac je startovao automobil i odvezao se u pravcu grada, ali je posle 70 metara zastao, pokupio drugog muškarca, i nastavio, kaže Nikić.

"I dalje ne znam da li pritiske doživljavam od organa reda ili onih sa druge strane zakona. Do sada sam dobijao pretnje onih sa druge strane zakona, ali ovo je prvi put da sumnjam da neko ko je organ reda vrši pritisak na mene", ističe Nikić.

Dopisnik N1 iz Kragujevca podseća da je u petak tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe koja ga je ometala dok je izveštavao sa protesta otpuštenih radnika Vodovoda.

Naime, Nikiću se tom prilikom obratio nepoznati muškarac u civilu koji mu je rekao da se izdvoji od radnika iza bagera i da želi da priča sa njim.

Nikić mu je na to odgovorio "svakako" i odmah je uključio kameru.

Kada je video da ga Nikić snima, nepoznati muškarac je povikao: "Nemoj da me snimaš, nemoj da me snimaš". Nikić je tada isključio kameru.

Međutim, kada se novinar okrenuo od tog muškarca i pošao ka radnicima, on mu se povišenim tonom obratio i rekao: "Nikiću, hajde da popričamo".

Kolega je i tada uključio kameru, a muškarac je odbio da govori.

Slučaj je prijavljen kontakt tački za bezbednost novinara – zameniku Višeg javnog tužioca u Kragujevcu.

Milan Nikić je u izjavi za portal N1 rekao da je jutros dobio poziv zamenice tužioca da dođe i dopuni krivičnu prijavu koju je u petak podneo protiv N.N. lica. Ističe da je uveren da su ta dva slučaja povezana.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара