Читај ми!

Tako to (g)rade u Kruševcu, dozvole za jedan dan

U Srbiji je 2016. godine uveden elektronski način podnošenja zahteva za izdavanje građevinskih dozvola po objedinjenoj proceduri. U Srbiji je tokom prošle godine podneto oko 145.000 zahteva za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, četiri odsto više nego 2021. Prema podacima Kluba gradova i opština sa okruženjem radnog tela NALED-a, Kruševac je drugi među najuspešnijim gradovima u Srbiji u izdavanju građevinskih dozvola elektronskim putem.

Tokom prošle godine u Kruševcu je izdato oko 900 građevinskih dozvola elektronskim putem, što je više nego dvostruko u poređenju sa 2018.

"Za nas građevinare bitna je brzina, a ovim načinom dobijanja građevinske dozvole preko COP-a znatno nam je ubrzan proces. Mi možemo mnogo brže da radimo i ne čekamo one procedure koje smo imali", rekao je Dejan Milutinović, građevinar-investitor iz Kruševca.

"Nadležne službe modeluju plan prema viziji i strategiji razvoja jednog grada. Tačno se zna gde šta može, koliko može i kad može, i zbog toga dobar, precizan i definisan plan dovodi do brzog izdavanja građevinskih dozvola bez ikakve dileme", kaže Vojkan Tutulić, glavni gradski urbanista u Kruševcu.

Nakon pribavljanja dokumentacije, za efikasno izdavanje građevinskih dozvola ključan je rad gradske uprave. Na ovom poslu u Kruševcu radi sedmoro zaposlenih.

"Pet dana je sada obaveza za građevinsku dozvolu, a nekada se za građevinsku dozvolu čekalo šest meseci. Danas u gradu Kruševcu, ako je celokupna dokumentacija tu, građevinsku dozvolu možete da dobijete za jedan do dva dana", kaže Vesna Anđelić, načelnica Gradske uprave u Kruševcu.

Podnosilac zahteva za dobijanje građevinske dozvole elektronskim putem može da prati tok predmeta u svakoj fazi postupka.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво