Читај ми!

Srednjoškolci iz Srbije osvojili tri medalje na prestižnom matematičkom takmičenju u Bukureštu

Učenici tima Republike Srbije osvojili su tri medalje na jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja iz matematike za učenike srednjih škola - 14. Rumunski master u matematici u Bukureštu, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Ekipa Srbije je u sveukupnom plasmanu zauzela četvrto mesto u konkurenciji od 90 učenika iz 16 zemalja sveta na nadmetanju koje se održava od 27. februara do 4. marta.

Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić osvojili su srebrne medalje, Vukašin Pantelić uzeo je bronzanu, dok je Aleksandar Višnjić dobio pohvalu, kao svi ostali učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.

Pored nagrađenih učenika, sastavni deo ekipe Srbije činili su i učenici Andrija Živadinović iz Gimnazija "Svetozar Marković" u Nišu i Vukašin Đinović, učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada.

Tim Srbije na 14. Rumunskom masteru u matematici predvodili su dr Miljan Knežević i Miloš Milićev sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 

Učenici i profesori su se zahvalili na pomoći prilikom organizovanja učešća i priprema za ovo veoma važno takmičenje Društu matematičara Srbije i rukovodstvu Matematičke gimnazije u Beogradu, navodi se u saopštenju.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара