Читај ми!

Pomozimo Lazaru da pobedi tumor mozga, za lečenje u Švajcarskoj potrebno 800.000 evra

Kada je trebalo da krene u osmi razred, Lazar Živanović saznao je da ima tumor mozga. Da bi otišao na operaciju u inostranstvo, treba mu još novca. Drugari iz škole "Vasa Pelagić" organizovali su do sada mnogo akcija, jedna profesorka prodala je čak i svoju bundu da bi pomogla. Hajde da i mi, i ovoga puta, budemo uz Lazara, da sakupimo to što nedostaje.

Lazar Živanović je do leta prošle godine bio kao svaki drugi četrnaestogodišnjak. Trenirao je i dva sporta. Preko noći mu je, međutim, oslabila desna strana tela. Roditelji su brzo reagovali, ali ništa nije moglo da ih pripremi za ono što im je lekar saopštio.

"Za desetak dana od odlaska lekaru, Lazaru je dijagnostikovan tumor na mozgu. Operisan je 15. jula 2022. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu. Usledile su protokolarne terapije: zračna i hemioterapija", priča Lazarova majka Sanja Sepenički Živanović.

Terapije, međutim, nisu pomogle.

"Prinuđeni smo da lečenje nastavimo u inostranstvu. Mogućnosti lečenja u našoj državi su iscrpljenje, zbog čega smo učlanili u fondaciju 'Budi human', putem koje prikupljamo sredstva za Lazarovo lečenje u inostranstvu", ističe Lazarova majka.

Podrška i od drugara i škole

Za lečenje i operaciju u Švajcarskoj potrebno je 800.000 evra, od čega je do sada prikupljena trećina. Vremena nema mnogo, ali je sreća što Lazar i njegova porodica imaju podršku druge dece i njihovih roditelja, kao i nastavnika u školi.

Drugari iz razreda su za Lazara snimili i spot, a ima još toga u planu kako bi se što pre prikupio novac.

"Tužni su i nesrećni, jer nisu u mogućnosti da osmi razred završe sa Lazarom, ali su svakodnevno sa njim u kontaktu. Pomažu mu oko testova i domaćih zadataka. Koliko je moguće, provode sa njim vreme u kući, s obzirom na to da se Lazar otežano kreće", kaže majka Lazarove drugarice iz odeljenja Sonja Manojlović.

Nastavnica iz škole "Vasa Pelagić" navodi da su dužni da deci na svom primeru pokažu kako treba biti human. "To su deca kojima moramo da damo krila, da polete zdravi u budućnost. Jedno krilo nam je malo ranjeno. Naš Lazar čeka pomoć svih nas", poručuje nastavnica.

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" 23. februara u 19 časova biće organizovano humanitarno veče i nastupiće hor Hrama Svetog Save. U Centru za kulturu "Vlada Divljan" 24. februara u 21 čas sledi rok simfonija. Ako želite da pomognete Lazaru do tada, pošaljite poruku 1418 na 3030.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи