Читај ми!

Izgorele barake u Ustaničkoj – 15 porodica bez krova nad glavom, tvrde da požar nije slučajnost

Samo pukom srećom niko nije stradao niti je povređen u požaru koji je izbio u barakama u Ustaničkoj ulici u Beogradu. One su bile dom za petnaestak porodica koje su sada bez krova nad glavom. Stanari tvrde da je sve počelo još pre tri dana, kao i da požar nije slučajnost.

Velika je sreća što nema ljudskih žrtava niti povređenih, ali nekom je sada na zgarištu sve što je imao. Juče je oko 18.30 došlo do požara.

"Dete mi je javilo, kaže: tata, gori buvlja baraka. Ja sam izleteo, dok sam već došao pokušao sam da uletim da nešto spasem, ali nije se moglo, to je već bio plamen. Šta da vam kažem, znate i sami kako mogu da gore drvene kućice. Sve je izgorelo, ništa nije moglo da se izvuče, što je najgore ljudima, i dokumenta i to malo parica što su imali je ostalo, tako da su na nuli", kaže Živojin Jovanović, stanar.

U tim barakama je živelo petnaestak porodica. Iako je požar planuo juče, stanari tvrde da je sve počelo još pre tri dana, kao i da požar nije slučajnost.

"To je neko podmetnuo. Pre jedno tri dana tamo je gorelo", kaže Jovanović

"Posle tri dana počele su ovde da gore barake, prvo moja, pa posle ovde. Kad se zapalila baraka, ja sam videla ono po zemlji kao da ide, kao gorivo da je sipano i počeo da ide plamen od zemlje prema nama", navodi Gordana Durmišić, stanarka.

Do dolaska vatrogasnih ekipa malo toga su, tvrde, mogli sami da učine.

"Pokušali smo da gasimo, ali to se nije moglo gasiti. Na 10 metara ne možeš da priđeš kolika je to temperatura. Svi obećavaju pomoć, a niko ništa", ističe Jovanović.

Na lokaciju je poslato šest vatrogasnih vozila sa 23 vatrogasca-spasioca. Za sada nema zvaničnih informacija o mogućim uzrocima požara.

"U 18.36 dobili smo dojavu, a u 18.37 izašli smo i stigli na lice mesta za šest minuta. Prilikom stizanja na lice mesta, zatekli smo požar u razbuktaloj fazi i više tih baraka koje su bile zahvaćene požarom. U 19.43 smo već lokalizovali požar, posle toga smo radili dogašivanje koje je trajalo do jutros, zbog materijala koji je bio nagomilan na tom mestu morali smo da sve to prekopamo i uverimo se da je potpuno ugašeno", objašnjava Dragan Miković, zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

Kako nezvanično saznaje RTS, dok požar nije u potpunosti jutros ugašen, nikome od stanara nije bio dozvoljen prilaz naselju.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи