Читај ми!

Na Savskom trgu se otvorila velika rupa; izvođač radova: Štetu napravilo dostavno vozilo

Velika rupa otvorila se na Savskom trgu u Beogradu jer je propalo desetak ploča. Izvođač radova, firma "Ras inženjering", navela je u saopštenju da je dostavno vozilo neovlašćeno ušlo na prostor fontane koja se gradi na Trgu, oštetilo nosač granitnih ploča i izazvalo pad nekoliko ploča.

Za vikend su na društvenim mrežama osvanule fotografije propalih ploča na Savskom trgu, koji je svečano otvoren pre samo dve godine.

Na Trgu se otvorila velika rupa, jer je desetak ploča propalo i pokazalo da se masivne ploče drže na stubićima.

U medijima se navodilo da se rupa nalazi ispred Spomenika Stefanu Nemanji, ali se ona zapravo nalazi sa bočne strane Železničke stanice, koja gleda na Karađorđevu ulicu.

Povodom oštećenja, firma "Ras inženjering" navela je u saopštenju za medije da je dostavno vozilo neovlašćeno ušlo na prostor fontane koja se gradi na Trgu, oštetilo nosač granitnih ploča i izazvalo pad nekoliko ploča.

Podsećaju da je u okviru rekonstrukcije i izvođenja radova na Trgu predviđena izgradnja moderne podzemne fontane, dizajnirane po sistemu "dry deck fountain", tako da posetioci
Trga nesmetano šetaju preko fontane.

Navode i da je podzemni fontanski bazen površine 100 metara kvadratnih i dubine 80 centimetara, te da je pokriven granitnim pločama po principu podignutog poda, sa nosačima namenjenim isključivo za opterećenje pešačkim saobraćajem.

Fontana je, kažu, građena u skladu sa svim pravilima struke za izgradnju ovog tipa fontane i po svim važećim propisima za izgradnju objekata.

Međutim, kako napominju, neretko se dešava da se ne poštuju saobraćajna pravila, odnosno da dostavna vozila neovlašćeno ulaze na prostor Trga i da se po njemu nesmetano kreću.

Tako se, navode, dogodilo da je 15. februara usled manje posećenosti Trga zbog državnog praznika dostavno vozilo preko pešačkih staza i ivičnjaka "neovlašćeno ušlo na prostor fontane i oštetilo nosač granitnih ploča, što je za posledicu imalo pad par granitnih ploča".

Napominju da je cela fontana bila ograđena niskogradilišnom metalnom ogradom, koju dostavna vozila neovlašćeno pomeraju kako bi se parkirala, a da je oštećena površina odmah obezbeđena i zatvorena za javnost.

"Ras inženjering" navodi i da su pripadnici MUP-a izašli na lice mesta i o svemu načinili zapisnik.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво