Читај ми!

Meštani sela na trasi auto-puta blokirali raskrsnicu kod Pakovraća, nezadovoljni procesom eksproprijacije

Nezadovoljni procesom eksproprijacije, meštani dvadesetak sela čije se kuće i imanja nalaze na trasama auto-puteva od Požege do Kraljeva na dva sata blokirali su raskrsnicu kod isključenja sa auto-puta u Pakovraću kod Čačka. Kažu niske su naknade za imovinu koja im se oduzima, a sudski sporovi koje su pokrenuli traju godinama.

Oštećeni su, kažu, u procesu otkupa zemljišta, nezadovoljni dugotrajnim sudskim procesima kao i niskim nadoknadama za imovinu koja se oduzima zbog izgradnje deonica auto-puteva Preljina–Požega i Preljina–Pojate.

"Sporna stvar je što su Koridori, znači državna ustanova, isplatili na području Vrnjačke Banje devet kilometara trase po ceni od 2.480 do 3.130 bez ikakvog problema, sporazumno", rekao je Stefan Simović iz Kraljeva.

Milena Radojičić iz Prijevora kod Čačka istakla je da nema ništa protiv izgradnje auto-puta. 

"Ja jesam za to, ali za to da nam plate pošteno, onako kako treba da nam plate, a ne po 130 evra. Mi se vodimo kao građevinsko zemljište, tako treba i da nam plate", istakla je Milena Radojičić.

Pravičnu nadoknadu za imovinu koja im je eksproprisana potražili su pred sudom. Od više stotina postupaka, tvrde, neki su vraćeni na početak.

"I ono što je katastrofalno je što ti postupci traju unedogled. Traju već pune tri godine i nema ni nagoveštaja da će biti privedeni kraju", rekao je Zoran Pešić, advokat meštana.

Blokada u Pakovraću izazvala je dvočasovni zastoj u saobraćaju zbog čega su na auto-putu u smeru ka Užicu i Zlatiboru vozači čekali u kilometarskim kolonama.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво