Читај ми!

Od danas most na Savi kod Ostružnice u punom profilu pušten za sabraćaj

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je da je u punom profilu za saobraćaj pušten most na Savi kod Ostružnice.

Goran Vesić ističe da su se nakon uspešnog završetka izgradnje novog mosta za smer obilaznice Beograda, Bubanj Potok–Dobanovci, stvorili uslovi za sanaciju starog mosta koji je bio u funkciji više od 15 godina pod teškim, neprestanim saobraćajem u oba smera.

"Bio je jedini prelaz obilaznicom preko reke Save za više desetina hiljada vozača svakodnevno", naveo je Vesić na Fejsbuku.

Ukazao je da gradnja ovog, bezmalo dva kilometra dugog mosta, tokom devedesetih godina prošlog veka nije bila laka u vreme dok je Srbija bila pod sankcijama.

"Nakon završetka izgradnje 1999. godine, ne dočekavši da saobraćaj pređe preko njega, most je srušen u NATO agresiji. Most se ponovo uzdigao već 2005. godine, ponosno izrastajući iz sopstvenih ruševina uz pomoć vrednih neimara", naveo je Vesić.

Dodao je da je poslednjih 15 meseci izvršena potpuna sanacija Ostružničkog mosta i da vrednost posla iznosi oko 900 miliona dinara.

Danas je most pušten za saobraćaj, a narednih meseci nastaviće se radovi na donjem profilu mosta, zbog čega će brzina biti ograničena na 80 kilometara na sat, do završetka svih radova, istakao je Vesić i napomenuo da će se brzina kontrolisati kamerom sa radarom.

"Republika Srbija je bogatija za još 2,2 kilometra auto-puta sa najznačajnijim objektom na obilaznici grada Beograda", zaključio je Vesić.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво