Читај ми!

Iz reke Raške izvučeno telo muškarca, izlio se Ibar, nivo reka u Novom Pazaru i Sjenici značajno opao

Vanredna situacija u Leposaviću, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji i Prokuplju. Iz reke Raške u Novom Pazaru izvučeno telo muškarca. Nivo reka u Novom Pazaru i Sjenici značajno je opao. Na Pešteri pada sneg. Reka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška.

Zbog obilne kiše i izlivanja reka u Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji i Prokuplju proglašena je vanredna situacija. 

U Novom Pazaru se traga za dve osobe. Evakuisano je 45 ljudi.

Pripadnici MUP i tokom noći tragali su za dve osobe koje su juče odnela nabujala reka. Nivo reka u Novom Pazaru i Sjenici značajno je opao. Na Pešteri pada sneg.

Reka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška. Poplavljeno je industrijska zona, više prilaznih ulica a ugroženi su i predškolska ustanova, sportski centri koji se nalaze nadomak reke, kao i autobuska stanica.

Poplavljene su i velike površine obradivog zemljišta nizvodno od Raške. Nivo Ibra podigao se tokom noći. Trenutno pada kiša sa susnežicom. 

U Kuršumliji je najteže u naselju Mikuljana, gde je poplavljeno desetak kuća i vodovodni rezervoari odakle se Kuršumlija snabdeva vodom. Izlila se i reka Bjelica u dragačevskim selima, kao i reke u Čačku i Tutinu. Na Limu je podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo.

Velike padavine uzrokovale su porast nivoa vode na rekama u više sredina na Kosovu i Metohiji, a najkritičnije je u naseljima uz obalu Ibra.

Evakuisano je 120 porodica u severnom delu Kosovske Mitrovice. Na lokalnim i magistralnim putevima na severu pojavili su se odroni. 

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво