Читај ми!

Doček Srpske nove godine uz muziku i vatromet

Uz koncerte na trgovima širom Srbije dočekuje se Nova godina po Julijanskom kalendaru. Iz bezbednosnih razloga, u severnom delu Kosovske Mitrovice neće biti organizovanog dočeka a restorani će raditi samo do 23 sata.

Građani Kosovske Mitrovice će Srpsku novu godinu dočekati kod kuće, a u toku dana na šetalištu kod spomenika Knezu Lazaru za mališane je organizovana Ulica otvorenog srca. Decu iz Štrpca obradovali su drugari iz Čačka i Kraljeva, sa dve stotine paketića.

Kragujevac je veran tradiciji. U nove godine uvek ulazi u ritmu rokenrola.

"Kragujevac kao poslednji bastion rokenrola. Očekujemo dobar rok koncert. U 9 sati nastupa grupa LUR, posle njih nastupa grupa Darkšajns, a u 11 sati zvezde večeri - nastupa grupa Galija", rekao je Nebojša Jakovljević, direktor Doma omladine Kragujevac.

I pripadnici niške žandarmerije imaju svoju tradiciju. Već više od deset godina uveseljavaju najmlađe. Ove su za to prikupili 200 hiljada dinara.

Jovana Nikolić, mlađi vodnik policije kaže da je kupljeno 49 paketića, 29 je za odeljenje onkologije i 20 za hirurgiju. 

Na Trgu Republike u Beogradu, nastupaju Goran Bregović sa Orkestrom za svadbe i sahrane i Mladen Vojičić Tifa. Inače, Beograd ranijih godina nije organizovao doček. 

"Očekujemo dobru zabavu, dobru atmosferu, veliki broj Beograđana i naših gostiju, tako da ćemo tradicionalno od ove godine početi da obeležavamo 13. januar kao Srpsku novu godinu u organizaciji grada Beograda", rekao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda.

Da zabavu nešto ne pokvari, evo nekoliko saveta.

"Zabranjeno je unošenje pirotehnike, zabranjeno je unošenje bilo kakave staklene ambalaže, opijata i slično", upozorio je Darko Glavaš, gradski sekretar za vanredne situacije.

Organizovane pirotehnike, biće kod kule u Beogradu na vodi. Spektakularni vatromet, koji će u ponoć obasjati ceo grad.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво