Читај ми!

Zbog izlivanja reka, vanredno u Tutinu, Novom Pazaru, Prijepolju i Raški

Posle obilne kiše, izlile su se reke na području Raške, Novog Pazara, Tutina, Prijepolja, Raški, na Kosovu i Metohiji i na severu Crne Gore. Osnovne i srednje škole na teritoriji grada Novog Pazara danas neće raditi. Reka Lim izlila se na tri lokacije u Prijepolju. Raste nivo Ibra u Kraljevu. Vojska sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije postavlja peščane bedeme na obali Ibra u centru Raške.

U Tutinu se utopilo dvogodišnje dete koje je upalo u reku. U tom gradu proglašena je vanredna situacija, a u Novom Pazaru i Prijepolju je uvedena vanredna odbrana od poplava. U pomoć je stigla i Vojska Srbije.

U Raški je Trnava odnela mostove, puteve i poplavila kuće.

Osnovne i srednje škole na teritoriji grada Novog Pazara danas neće raditi, dok predškolske ustanove neće biti zatvorene. Razlog je, kažu nadležni, što se tokom noći očekuju velike količine vode sa okolnih planina.

Zbog obilnih padavina, reka Lim izlila se na tri lokacije u Prijepolju – u Brodarevu, Ivanju i Zalugu.

U Brodarevu su poplavljeni sportski tereni i vodena stihija preti da ugrozi Vatrogasni dom, u Ivanju se voda izlila na lokalni put koji prolazi uz obalu, dok je u Zalugu poplavljeno poljoprivredno zemljište.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво