Читај ми!

Utopilo se dvogodišnje dete kod Tutina, vanredna odbrana od poplava u Novom Pazaru – Vojska pristigla u pomoć

Pronađeno je telo dvogodišnjeg dečaka koji je upao u korito reke kod Tutina. U tom mestu proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja reka. Zbog obilne kiše koja bez prestanka pada u Novom Pazaru, drastično je porastao vodostaj Raške, Jošanice, Trnavice i Vidrenjaka, pa je uvedena vanredna odbrana od poplava. Vojska Srbije je sa policijom na terenu.

Uvedena je vanredna odbrana od poplava u Novom Pazaru, a mehanizacija javnih preduzeća je na terenu. Održani su i štabovi za vanredne situacije.

Javna preduzeća iz Kraljeva i Čačka dopremiće Novom Pazaru oko 8.000 džakova sa peskom, a "Srbijavode" uputiće i mehanizaciju u taj grad ako bude potrebe.

Tanjugu je MUP rečeno da je policija u Novom Pazaru intervenisala na jednom crpljenju vode iz podrumskih prostorija, a da je u Tutinu jedno vozilo izvučeno iz bujice.

Kiša neprekidno padala 24 sata

Prema procenama nadležnih, palo je više od 100 litara po metru kvadratnom, a kiša je neprekidno padala 24 časa.

U Raški je reka Trnava odnela više mostova i prilaznih puteva i poplavila nekolicinu kuća i pomoćnih objekata.

Reka Raška izlila se čitavim vodotokom od Novog Pazara do Raške. 

Vodostaj Lima raste iz sata u sat

U opštini Prijepolje, padavine su dovele do podizanja nivoa reke Lim koja je odnela deo ograde sportskih terena "Orsi" u naselju Šarampovo, na ulazu u ovu opštinu.

Predsednik opštine Prijepolje, Vladimir Babić, rekao je da se Lim nalazi u svom koritu i da se nije izlio, ali da vodostaj te reke raste rapidno iz sata u sat.

"Svakoga sata vodostaj Lima raste za 15 centimetara. Voda stiže iz Crne Gore, jer su i kod njih bile velike padavine. Na svu sreću kiša je prestala da pada, pa pratimo stanje na terenu", rekao je Babić.

Obilne padavine izazvale su i odron u mestu Mili kod Brodareva, što je dovelo do prekida saobraćaja na magistralnom putu ka graničnom prelazu Gostun, koji je u međuvremenu uspostavljen.

U ivanjičkom selu Brusnik nevolje zvog padavina 

U ivanjičkom selu Brusnik ponovo nevolje zbog obilnih padavina.

Sve što je sanirano u prethodnom periodu, kada su pre nepuna tri meseca u više navrata reke i potoci tekli putevima, ponovo je oštećeno.

Tokom dana očišćen je propust, pa se voda povlači, ali meštani strahuju od novih padavina.

Nevreme i u regionu. Obilne kiše i nagli rast vodostaja reka stvara velike probleme na lokalnim putevima i u više opština na severu Crne Gore. Strahuje se od izlivanja Lima i Bistrice, a vodostaj Morače je dostigao 11 metara.

Jako nevreme, praćeno kišom, pogodilo je Dubrovnik. U delu Hrvatske, najviše u Gorskom kotaru i Lici pada sneg, dok u drugim krajevima pada kiša i duva jak vetar, prenose mediji u toj državi. Prvi sneg ove jeseni pao je i na Sljemenu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво