Читај ми!

Pomozimo Danilu da progovori, za njegovo lečenje potrebno 40.000 evra

Danilo Balać iz Apatina ima šest godina i još nije progovorio. Kako bi došlo do napretka u razvoju, potrebni su tretmani matičnim ćelijama, za koje je potrebno 40.000 evra.

Šestogodišnji Danilo je treće dete svojih roditelja. Trudnoća je bila uredna, a razvoj je u prvih godinu dana tekao normalno. Nakon toga, roditelji primećuju da se ne odaziva na ime, nema pokazni gest. Lekari su postavili dijagnozu epilepsije i dijagnozu iz spektra autizma.

"Posle godinu dana smo primetili neke neobične detalje i rešili smo da odemo kod doktora. Kako smo uporedili sa prvo dvoje dece, imali smo neku razliku u njegovom ponašanju i onda smo krenuli kod doktora, da vidimo šta se dešava.", kaže Dušan Balać, Danilov otac.

Danilo pohađa predškolsku ustanovu, odlazi kod logopeda, ali i dalje ne govori. Svakodnevno se igra sa starijim bratom i sestrom. Veoma je aktivno dete. Lekari su rekli da je napredak moguć jedino uz tretmane matičnim ćelijama.

"Ne govori ništa. Jedino što viče "mama", ostalo ništa. To bi nama mnogo značilo. I 20 posto njemu jako znači na to njegovo sadašnje stanje. Nada, što se kaže, poslednja umire. To nam je jedino ostalo još. Sve smo ostalo probali. Sad ovo nam je jedina nada sa matičnim ćelijama", kaže Dubravka Balać, Danilova majka.

Za tri tretmana matičnim ćelijama, specijalističke preglede i putne troškove potrebno je do decembra prikupiti 40.000 evra.

To je moguće učini slanjem poruke sa tekstom 1364 na broj 3030 ili uplatom na račune sa sajta fondacije "Budi human".

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво