Читај ми!

Vučić i Vučević čestitali Dan kopnene vojske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević uputili su čestitke povodom 16. novembra - Dana Kopnene vojske. čestitku je upitio i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

"Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar - Dan vida. Bogatu i slavnu istoriju srpskog naroda obeležila je Kolubarska bitka, koja je otpočela 16. novembra 1914. godine, a u kojoj se srpska vojska pokazala nesalomivom i svemogućom, izborivši pobedu kada se činilo da joj je poraz jedina opcija", napisao je predsednik Vučić.

Motivisani herojstvom vaših predaka, navodi predsednik, svakodnevno iznova pokazujete neprikosnovenost u izvršenju zadataka, kako na domaćem terenu tako i u multinacionalnim operacijama, bez obzira na težinu uslova koji vam se na tom putu nameću.

"Uvek spremni, oprezni i profesionalni i, što je najvažnije, stalno na raspolaganju građanima naše zemlje kada im je to najpotrebnije. Čestitam vam praznik, uveren da ćemo i nadalje kao najjači oslonac u očuvanju mira i stabilnosti imati upravo pripadnike vašeg vida", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pripadnicima Kopnene vojske čestitku je uputio i ministar odbrane Miloš Vučević i poželeo im puno uspeha u organizaciji sistema odbrane Srbije u narednom periodu.

"Kopnena vojska kao najbrojniji i najopremljeniji vid Vojske Srbije dobrom organizacijom i pažljivim odabirom ljudstva uspeva da uspešno odgovori svim zahtevima koje sobom nose kopneni zadaci i misije", napisao je Vučević.

Čestiku pripadnicima Kopnene vojske je uputio i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović, ukazujući da time što obezbeđuju mir i stabilnost na jugu centralne Srbije i administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom daju poseban doprinos bezbednosti u regionu. 

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво