Читај ми!

Održana konstitutivna sednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost

Konstitutivna sednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost održana je u Vladi Srbije u novom mandatu, kojom je predsedavala predsednica tog tela, ministarka kulture Maja Gojković.

Maja Gojković je na početku sednice istakla da će ovo telo aktivno raditi na unapređenju rodne ravnopravnosti, kao i na boljoj koordinaciji rada ministarstava i drugih državnih organa po pitanjima rodne ravnopravnosti, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Naglasila je i da je to važan činilac u ispunjavanju zakonskih odredaba, kao i međunarodnih standarda na koje se Srbija obavezala pristupanjem konvencijama UN, kao i da će biti uvedena nova praksa redovnih sastanaka Koordinacionog tela, budući da je poslednji sastanak, u prethodnom sazivu održan 2015. godine.

Na prvoj sednici Koordinacionog tela za zamenicu predsednice izabrana je ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić, a za predsednicu stručne grupe Koordinacionog tela Stana Božović, državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju.

Na sednici je usvojen i Poslovnik o radu Koordinacionog tela, koji definiše rad ovog tela, Izveštaj o dosadašnjem radu Koordinacionog tela, kao i Plan aktivnosti Koordinacionog tela do kraja 2022. godine.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost obrazovano je odlukom Vlade Republike Srbije, a 31. oktobra ove godine za predsednicu je izabrana ministarka kulture Maja Gojković, zaključuje se u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво