Читај ми!

Reforme i digitalizacija u fokusu Sajma - "Obrazovana Srbija, uspešna Srbija"

Uz Sajam knjiga se do 30. oktobra održava i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava pod sloganom "Obrazovana Srbija, uspešna Srbija". U fokusu su reforme obrazovanja, modernizacija i digitalizacija nastavnog procesa.

Promocija znanja, obrazovanja, čitanja i usavršavanja zvanično je počela na Sajmu obrazovanja pod sloganom "Obrazovana Srbija, uspešna Srbija". Ponedeljak je rezervisan za umetničke škole i kvizove znanja.

Posetioci će moći da se upoznaju sa novim obrazovnim programima, savremenim nastavnim sredstvima i udžbenicima.

"Srednjoškolci mogu da se upoznaju sa novim studijskim programima informacioni sistemi i tehnologije i menadžment i obrazovanje", navodi Dušan Savić, prodekan FON-a.

Za Natašu Obradović, naučnu saradnicu TMF-a, trenutno najaktuelnije digitalno inženjerstvo koje je uvedeno u okviru hemijskog inženjerstva. To je, kaže, nešto što današnje mlade baš interesuje.

"Najveće interesovanje je za virtuelnom realnošću kod mlade populacije. VR naočare imamo ovde postavljene gde oni mogu da pogledaju virtuelnu učionicu", navodi Vera Petrović, predsednica Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd.

Digitalizacija kao alat 

Budući da živimo u vremenu kada se sve brzo menja, u fokusu su reforme obrazovanja.

"Svakako nastavljamo modernizaciju i digitalizaciju nastavnog procesa, poboljšanje kvaliteta efikasnosti, dostupnosti sistema obrazovanja. Digitalizaciju sagledavamo ne kao tehničko-tehnološki proces, već kao alat ili kao jedan društveni fenomen", ističe Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pod kupolama Sajma obrazovanja do 30. oktobra, predstavljaju se i vrtići i škole i fakulteti, i sindikati, kao i resorno Ministarstvo.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара