Vanja čeka srce u Srbiji

Osamnaestogodišnja Vanja Pilipović iz Sonte kod Sombora od juče u bolnici u Sremskoj Kamenici čeka na transplataciju srca u Beču. Odlučeno je da Vanja leži u bolnici u Srbiji jer je mnogo jeftinije.

Posle pregleda u Beču, osamnaestogodišnja Vanja Pilipović, od juče je smeštena u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Vanja će tamo ležati i biti pod stalnim nadzorom lekara dok za nju ne bude obezbeđeno srce za presađivanje. Transplantacija će biti obavljena u Austriji.

U akciji RTS-a prikupljeno je neophodnih 100.000 evra za transplantaciju srca.

Njeni roditelji rekli su za RTS, da su za preglede i neophodnu intervenciju, bolnici uplatili 85.000 evra, a da je za avion, koji će po Vanju doći kada bude obezbeđeno srce, izdvojeno 10.000 evra.

Odlučeno je da Vanja ovde leži u bolnici, jer je to mnogo jeftinije. U Beču, bolnički dan košta oko 1.000 evra, a ne zna se tačno koliko će ona čekati na zdravo srce.

Vanja Pilipović ima tešku bolest srca, proširenje leve komore i leve pretkomore, a operacija koja je neophodna nije mogla da se obavi u Srbiji.

Posle objavljivanja reportaža o Vanji u našim informativnim emisijama, novac za operaciju prikupljen je rekordno brzo.

Kao inicijator medijske kampanje za pomoć Vanji, Radio-televizija Srbije je priložila milion dinara iz svog dela prihoda od nagradne igre "Naš auto - našem gledaocu". 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво