Читај ми!

Dom omladine: Najvažnije da nema povređenih, utvrđuje se stanje na plafonu

V. d. direktora Doma omladine Beograda Nenad Dragović saopštio je da niko nije povređen kada je u petak tokom koncerta Big benda RTS-a sa plafona iznad bine otpao deo izolacionog materijala i pao na binu pored muzičara. Trenutno se utvrđuje stanje na plafonu, kako bi se utvrdilo kako se to dogodilo.

Internet portalu RTS-a je kontrabasista Big benda RTS-a Milan Pavković potvrdio danas da je došlo do incidenta, kao ida su svi muzičari dobro i nisu povređeni.

Nakon toga se oglasio i v. d. direktora Doma omladine Nenad Dragović, navodeći da se izvinjavaju učesnicima i publici na svim eventualno nastalim neprijatnostima.

"Uprkos činjenici da Dom omladine Beograda redovno vrši kontrolu bezbednosnih uslova u svim svojim salama, uvek postoje neočekivane okolnosti više sile koje mogu dovesti do neželjenih događaja, kao što je to bio slučaj i prilikom održavanja ovog koncerta", navodi se u saopštenju.

Ističe da se trenutno vrši utvrđivanje stanja na plafonu Velike sale, kako bi se utvrdilo šta se i zašto se dogodilo.

"Predmetna sala je kompletno renovirana i puštena u rad 2012. godine. Takođe, ova sala DOB-a je osigurana od svih štetnih događaja kod poznate osiguravajuće kompanije i ova kompanije je zvanično obaveštena o štetnom događaju", saopštio je v. d. direktora.

Pretpostavljaju da je moguće da je tokom proteklih obilnih kišnih padavina određena količina vode skriveno prodrla do plafonske konstrukcije u sali i oslabila izolacione materijale.

Iz uprave navode da preduzimaju sve neophodne mere kako bi se Velika sala DOB-a što pre osposobila za nastavak dalje programske aktivnosti i kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih događaja u budućnosti.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво