Читај ми!

Predsednica Opštine Gračanica: Netačno je da menjamo 17 hektara za 18 ari zemljišta

Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić izjavila je da su netačna i proizvoljna tumačenja da je ta opština izvršila zamenu 17 hektara opštinskog za 18 ari privatnog zemljišta, ističući da je površnim i netačnim tumačenjima došlo do uznemirenja javnosti, a istina ostala u drugom planu.

U saopštenju za javnost Ljiljana Šubarić je navela da je odlukom Skupštine Opštine Gračanica od 28. septembra, Opština dobila 18 ari zemljišta u kategoriji putne infrastrukture, na kom postoji važan strateški lokalni put u okviru stambene zone.

"Kao kompenzacija je vlasniku tog infrastrukturnog zemljišta ponuđen proporcionalni deo opšinskog zemljišta na obodu Gračanice, a nikako 17 hektara kako se to u medijima pogrešno navodi. Tek kada nadležne institucije – Ministarstvo lokalne samouprave, Ministarstvo poljoprivrede, a nakon svih Ministarstvo finansija – izvrše procenu vrednosti oba zemljišta, utvrdiće se koji deo od 17 hektara na obodu Gračanice će biti razmenjen, a procene stručnih službi su da to neće biti više od jedne šestine pomenute parcele, kamenjara", pojasnila je Šubarićeva.

Takođe, navela je dalje, pomenuto zemljište do Gračaničkog jezera i kategoriše se kao zemljište treće kategorije, u realnosti predstavlja kamenjar bez struje, vode ili bilo kakve prateće infrastrukture i na njemu nije moguća nikakva gradnja naselja ili drugih objekata kojima bi se menjala etnička struktura Gračanice ili okolnih naselja kako pojedinci zlonamerno tvrde.

"Da na ovom delu zemljišta nije moguća nikakva gradnja svedoči i važeći Opštinski razvojni plan 2014–2029, na pomenutoj Opštinskoj parceli nije planiran nikakav vid gradnje", navela je predsednica Opštine Gračanica.

"Dakle, da budem sasvim jasna, Opština dobija 18 ari upotrebljivog i strateški važnog infrastrukturnog zemljišta koje se koristi za put, za deo neupotrebljivog zemljišta, kamenjara od oko tri hektara na kom nije moguća nikakva gradnja", precizirala je Šubarićeva.

Ocenjuje da "iz ovoga jasno proizlazi da ni na koji način nije ugrožen javni interes građana Gračanice, već naprotiv, on je sačuvan dobijanjem strateški važnog infrastrukturnog zemljišta, puta u stambenoj zoni".

Zaključuje da, "nažalost, oni kojima je politika ispred interesa građana, tako nešto niti žele niti mogu da vide i razumeju, a optužujući druge, polaze od sebe i svih zloupotreba koje su sami počinili".

"Opština Gračanica nastaviće da se bori i zastupa jedino interese srpskog naroda i od takve politike nikada nećemo odustati", istakla je Ljiljana Šubarić.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво