Читај ми!

Preduzetnice iz Srbije predstavile svoje proizvode arapskom tržištu

Poslovnu saradnju Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata dodatno je učvrstilo učešće naše zemlje na EXPO-u 2020. u Dubaiju. Povodom predstojeće Investicione konferencije u Dubaiju, održan je radni sastanak Privredne komore Srbije sa predstavnicima iz Dubaija, i Poslovnim savetom žena Komore Adžmana. Cilj je da se našim preduzetnicama i poslovnim ženama omogući da svoje proizvode pokažu i arapskom tržištu.

Svetlana je dvadeset godina preduzetnica. Bavi se proizvodnjom i prodajom dečje odeće. Sandra je direktorka Organizacije "Obučena za uspeh'' i godinama pruža ženama podršku pri snalaženju u poslovnom okruženju. Za obe - odlazak na Investicionu konferenciju u Dubaji - prilika je da pokažu stranom tržištu svoje adute.

"Kvalitet odeće, i dizajn te iste odeće, i mislim da zadovoljavamo najviše kriterijume trenutno", rekla je preduzetnica Svetlana Čavić.

Direktorka Organizacije "Obučena za uspeh" Sandra Abramov rekla je da predstavljaju Srbiju kroz tradiciju, modu, istoriju i kulturu, a na jedan moderan način. 

"Smatramo da je to jedan potpuno prepoznatljiv način predstavljanja u smislu pronalaženja različitih partnera u Ujedinjenim Arapskim emiratima", istakla je Abramov.

Da se brže i uspešnije pokažu na stranom tržištu i umreže sa poslovnim ženama iz Emirata, pomoći će Privredna komora Srbije. Cilj je, kažu, da ekonomsko osnaže žene i omoguće im da se pokažu kako na domaćem, tako i na međunarodnom nivou. Od posete Emiratima u novembru imaju velika očekivanja.

"Ono što će biti u fokusu to su B2B sastanci, sa njihovim privrednicima i privrednicama, zato što na taj način mogu da se upoznaju sa tržištem na koji način mogu da plasiraju svoje proizvode, takođe za koje proizvode su oni zainteresovani odavde, i da naprave dobre poslovne kontakte, odnosno već postojeće poslovne kontakte koji su napravljeni tokom Dubai Ekspoa - sada da realizuju i unaprede", napomenula je  direktorka sektora za preduzetništvo Privredna komora Srbije Branislava Simanić.

Odlaskom na arapsko tržište, naše preduzetnice moći će da nauče kako da njihovi biznisi budu konkurentniji i održivi na duži rok, a stručnjaci su saglasni da je kvalitet njihov najveći adut.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се