Читај ми!

Protest dela zaposlenih u Klinici "Dr Laza Lazarević", traže smenu direktorke

Zaposleni u Klinici za psihijatrijske bolnice "Dr Laza Lazarević" organizovali su protest ispred klinike i zatražili smenu direktorke Ivane Stašević Karličić koju optužuju za mobing.

Predsednik Ujedinjenog sindikata zdravstva Srbije u Klinici za psihijatrijske bolnice "Dr Laza Lazarević" Dragan Sinđelić rekao je za Fonet da zaposleni trpe velike pritiske direktorke i da je ovo zapravo protest upozorenja pred štrajk koji je zakazan za 29. septembar.

"Bunimo se zbog neadekvatnog ponašanja direktorke Ivane Stašević Karličić, sve naše kolege trpe velike pritiske. Ako se požalimo, direktorka neće da nas čuje i primi na razgovor", rekao je Sinđelić.

Kaže i da im je danas poslala dopis u kojem zabranjuje da se okupe ispred klinike i uputila ih na prostor između te i akušerske klinike, ali dodaje da ako bi otišli tamo blokirali bi prolaz sanitetima.

Oglasio se i Upravni odbor Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" povodom protesta i saopštio da su "svi veliki napori klinike i dalje usmereni isključivo ka najboljem interesu pacijenata".

Kako se navodi u saopštenju, "stručni rad u klinici do 2017. godine odlikovalo je odsustvo svih stručnih standarda, dehumanizovan odnos prema pacijentima, veliki broj neželjenih događaja, ali je klinika tokom 2019. godine akreditovana i kao jedina psihijatrijska ustanova prva uvela procedure rada i standarde kvaliteta usluga".

U saopštenju navode i da je klinika 2015. i 2016. godine u dužim periodima bila u blokadi računa, a nakon 2017. godine izmirena su sva dugovanja i od tada račun nijednog dana nije bio u blokadi.

Dug klinike 2017. godine, kako ističu iz Upravnog odbora, bio je oko 250 miliona dinara, odnosno 2,5 miliona evra. Danas, kako tvrde, klinika raspolaže sa 36 miliona dinara sopstvenih sredstava.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво