Читај ми!

Matematička gimnazija slavi svoj dan, spremaju se i za Singapur

Sve je počelo na današnji dan pre 56 godina kada je Matematička gimnazija osnovana po ideji matematičara Milice i Vojina Dajovića, koji su osmislili program i postali prvi profesori. Do danas, njeni učenici su osvojili više od 600 medalja na međunarodnim, evropskim i balkanskim olimpijadama.

Matematičkim jezikom rečeno: škola ima 560 đaka, u proteklih godinu dana osvojili su 91 medalju na međunarodnim takmičenjima širom sveta iz matematike, fizike, informatike, hemije.

Učenici su višestruko talentovani. Tako su oni koje interesuje novinarstvo, okupljeni oko školske televizije. Često i volontiraju na takmičenjima koje organizuje gimnazija.

"Prioriteti su da nastava bude na najvišem mogućem nivou, da dodatnu nastavu podignemo na još jedan viši nivo. Da imamo još bolje rezultate nego što smo ih imali u prethodnoj godini. Uvek sanjamo velike snove. Koliko god da su ovi rezultati bili dobri mi se uvek nadamo da će godina pred nama doneti još bolje rezultate", kaže Mirjana Katić, direktorka Matematičke gimnazije.

Učenice Matematičke gimnazije predstavljaće Srbiju na Drugoj ženskoj evropskoj olimpijadi iz informatike.

"To je prvo veliko takmičenje koje nas očekuje. Takođe, prvi put ćemo učestvovati na međunarodnom takmičenju u Singapuru u novembru", kaže Mirjana Katić.

Mnogi nekadašnji đaci vraćaju se školi kao profesori. U gimnaziji se nadaju da će jednog dana dobiti i dom za ove talentovane učenike, kako bi im omogućili još bolje uslove za školovanje.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво