Ružić najavio širenje mreže pedagoških asistenata za učenike romske nacionalnosti

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić najavio je da to Ministarstvo nastavlja sa širenjem mreže pedagoških asistenata za podršku učenicima romske nacionalnosti i da je za tekuću školsku godinu angažovano još deset novih.

Tokom razgovora sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Branko Ružić je naveo da će angažovanje pedagoških asistenata u srednjim školama biti prioritet u narednom periodu, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Podsetio je da je Ministarstvo u cilju jačanja kompetencija 250 pedagoških asistenata, finansiralo i realizovalo onlajn obuku "Obuka za pedagoškog asistenta za decu i učenike romske nacionalnosti kojima je potrebna dodatna podrška u obrazovanju".

"Vlada Srbije pokazala je da brine o svim nacionalnim manjinama, uključujući Rome. Drago mi je da je sve veći obuhvat romske dece predškolskim obrazovanjem, osnovnom školom, ali i visokim obrazovanjem", rekao je Ružić.

Na sastanku je bilo reči o efektima drugih afirmativnih mera podrške za unapređivanje obrazovanja učenika i studenata romske nacionalnosti što je dovelo do povećanog broja dece za 20 odsto koja pohađaju pripremni predškolski program i upisuju se u osnovnu školu.

Ružić je podsetio da afirmativna mera za upis na visokoškolske ustanove datira iz 2003/2004. godine, kao i da je do sada uz tu meru upisano ukupno 1.743 studenta.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво