Читај ми!

Ašanin: Rekordni rezultati novog Kliničkog centra - 180.000 medicinskih usluga

Pre pola godine otvorena je nova zgrada Univerzitetskog kliničkog centra s najsavremenijom opremom. Direktor tog centra, prof. Milika Ašanin ističe da su postigli izuzetne i rekordne rezultate u lečenju pacijenata. Pregledano je, kaže, 85.000 pacijenata i pruženo 180.000 različitih medicinskih usluga. Posebno nagalašava da je otvoreno odeljenje za minimalno invanzivne hirurške procedure.

Nova zgrada Kliničkog centra Srbije se prostire na 12 spratova i ima 86.000 kvadratnih metara. U njoj je 825 kreveta, operacione sale, najsavremenija oprema. 

Milika Ašanin je istakao za RTS, da je novi Klinički Centar Srbije za prvih šest meseci postigao rekordne rezultate, pregledano je 85.000 pacijenata, a na lečenje primljena 21.000 i da je pruženo oko 180.000 različitih medicinskih usluga.

Dodaje i da je u dijagnostici urađeno oko 50.000 skenera i oko 40.000 ultrazvučnih pregleda ali i 4.390 različitih operacija.

"Mi smo mnogo radili na struci i nismo samo jurili rekorde po broju različitih intervencija i dijagnostika. Otvoreno je odeljenje za minimalno invanzivne hirurške procedure. To je veoma važno i to je trend u svetu i mi smo laparaskopske operacije povećali za 80 posto", naglasio je Ašanin. 

Ističe i da su uveli mnoge nove metode u skoro svim oblastima, pomoću kojih je značajno povećan broj operacija.

Posebno je ukazao da je novim objektom pacijentima pružen izuzetan komfor, sve sobe su jednokrevetne i dvokrevetne. Takođe, dobili su opremljene intenzivne nege i najbolju, savremenu, brendiranu opremu. 

"To su sve preduslovi da možemo da budemo bolji, brži, da svi pod jednim krovom pružimo  multidispilinarnu, interdisciplinarnu pomoć pacijentu", zaključuje direktor KCS.

Navodi i da su je za renoviranje i rekonstrukciju stare zgrade Urgentnog centra uloženo oko milion evra. Planirano je da se u tu zgradu, kako je rekao, uskoro premeste klinike za ortopediju i za plastičnu hirurgiju.

"Mi primećujemo svakog dana da je broj zaraženih između 2.500 i 2.700, preko vikenda to bude i manje. To stalno treba da nas opominje da je infekcija prisutna", upozorio je Ašanin. 

Celo gostovanje prof. Milike Ašanina možete pogledati u videu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво