Читај ми!

Svečanost promocije nove klase oficira Vojske Srbije

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana danas u 10 časova, ispred Doma Narodne skupštine Srbije. Direktan prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

U prve oficirske činove biće promovisano ukupno 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, među kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Načelnik Vojne akademije Srđan Blagojević rekao je za RTS da će svečanost početi tako što će univerzitetski stroj dočekati predsednika Republike, zatim će biti dočekana zastava Republike Srbije, intonirana himna, potom će se svečano pročitati ukaz o unapređenju u oficirske činove, a biće dodeljene i nagrade najboljima.

Moći ćemo da vidimo svečani defile stroja i letački program, a svakako, kako kaže, najlepši deo svečanosti je kada polete šapke.

U centru grada će biti izmenjen režim saobraćaja, pošto će neke ulice biti zatvorene od 8 do 14.30 časova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prenos promocije nove klase oficira Vojske Srbije biće emitovan na Prvom programu RTS-a od 10 časova.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво