Читај ми!

Zašto školsko zvono ne zvoni u Mitraljeti

Ni ovog septembra školsko zvono ne zvoni u školi "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici. Direktor škole objašnjava da su propala dva tendera, koje je raspisao Grad Beograd, i da se nada da će treći, upravo otvoren, rešiti problem hiljadu đaka. Sve je počelo pre tri godine.

Žuti autobus ispred škole nije najava niti za izlet, niti za ekskurziju, već je reč o redovnom prevozu učenika starijih razreda Osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta" na nastavu u školu "Ilija Birčanin". Mlađi razredi idu u drugu školu. Pravi izazov za roditelje sa više školaraca.

"Srednja ćerka ide u Zemun Polje, evo tu je sada čeka autobus, a najmlađa ide u Branka Radičevića", kaže jedan od roditelja Igor Barišić, koji ima još jedno dete i, kako kaže, on i supruga su sada rastrzani na tri strane.

Tako je hiljadu učenika škole podeljeno u dve druge, dok njihova ne bude završena. A sve je počelo pre tri godine.

"Prvi problemi se javljaju u martu 2022. godine, kada na gradilištu nije bilo radnika... Dolazi do raskida ugovora. Sekretarijat za investicije raspisuje tender u visini od 275 miliona, javljaju se ponovo dve firme koje su tražile više novca od ponuđenog, tender ponovo pada i dolazimo u tešku situaciju i za decu i za roditelje, nastavnike, za sve nas koji radimo u školi", rekao je direktor Igor Vojnović.

Ovog septembra raspisan je novi, treći tender. Vrednost radova je 275 miliona dinara. A predstavnici Opštine Zemun i gradskog sekretarijata za investicije održali su sastanak sa roditeljima, objašnjava direktor.

"Imamo pozitivne naznake da bi ovaj tender trebalo da prođe i da bi se radnici na gradilištu trebalo pojaviti oko 15. oktobra. Rok za završetak radova je oko 150 dana", dodaje Vojnović.

Stariji osnovci idu samo posle podne u školu. Mlađi su podeljeni u dve smene. Domaćini su im obezbedili dovoljno učionica, ali nastavu fizičkog imaju samo kad je lepo vreme - u školskom dvorištu.

Do useljenja u renoviranu zgradu, opština Zemun će i dalje obezbeđivati prevoz dece.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи