Читај ми!

Meštani Štrpca nemaju dozvolu da seku drva za ogrev na svojim imanjima

Nezadovoljni građani Štrpca protestovali su mirno u zgradi Skupštine opštine povodom neizdavanja dozvola za markiranje i seču drva za ogrev.

Meštani su pre okupljanja u zgradi Opštine Štrpce pokušali da odgovor na pitanje zašto im se ne dozvoljava da seku šumu u njihovom posedu dobiju i u kancelariji Nacionalnog parka "Šar-planina" na Brezovici, ali im se niko od nadležnih nije obratio.

Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić nedavno je uputio dopis ministru za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine u Prištini radi dobijanja dozvole za sanitarnu seču šuma u zoni Nacionalnog parka, međutim odgovor ni posle skoro dva meseca nije stigao.

"Predsednik opšine Štrpce je, i u ovom slučaju, u potpunosti saglasan sa građanima po pitanju njihovog nezadovoljstva i deli mišljenje da je apsolutno nedopustivo ovakvo neodgovorno ponašanje centralnih vlasti i pomenutog ministra, posebno jer smo svi svesni da su nam hladni dani praktično na pragu, a da su zime u našoj opštini, koja se nalazi na samoj planini, zapravo duge i teške", rečeno je na protestnom skupu.

U saopštenju opštine navodi se da će rukovodstvo zajedno sa meštanima ponovo poslati zahtev nadležnom ministarstvu da što pre omogući meštanima da se snadbeju ogrevnim drvetom, a uz zahtev će priložiti potpisanu peticiju od strane vlasnika privatnih šumskih poseda u zoni Nacionalnog parka.

Ponovo apelujemo na ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja i ministra na čelu ovog ministarstva, da se opštini Štrpce pod hitno omogući sanitarna seča šuma i snabdevanje meštana ogrevnim drvetom, rečeno je na skupu. 

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи