Читај ми!

Čestitke povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave stižu brojne čestitke. Istaknute zastave na zgradi Vlade Srbije, Predsedništva, zgradi Vlade Vojvodine...

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

"Danas Srbija obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u znak sećanja na proboj Solunskog fronta. Ponosni smo na svoje pretke i istoriju, ponosni na svoju zastavu koja za nas nije samo komad obojene tkanine, već trobojna nit koja u neraskidivu zajednicu vezuje naše sugrađane iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Pod njom je ustanovljena suverena Srbija, i najsvetije slobode njenih građana", navela je premijerka Brnabić.

Svim Srbima, gde god da žive i svima koji Srbiju doživljavaju kao svoju otadžbinu, čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Srbi moraju da budu jedinstven politički narod i obeležavanje zajedničkih praznika je način da pokažemo snagu i jedinstvo svima koji u našem nejedinstvu traže način da nas umanje i razdvoje, navodi se u pisanoj izjavi Vulina.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave čestitao je i ministar odbrane Nebojša Stefanović i podsetio da su nam naši preci ostavili u zaveštanje slobodnu Srbiju, ali i svoje iskustvo da ujedinjeni možemo sve.

"I zato ne dajte da vam deca zaborave solunske ratnike koji su živote uzidali u slobodu Srbije. Ne dajte da zaborave da su rođena u otadžbini jednog Živojina Mišića, Stepe Stepanovića, Petra Bojovića i drugih ratnika, čijoj veličini i umeću je poštovanje ukazivao i danas ukazuje ceo svet. Ali ne dajte ni da zaboravimo da su nam u nasleđe ostavili svoje iskustvo da ujedinjeni možemo sve. U njihovu čast obeležimo danas ujedinjeni Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave", naveo je ministar odbrane.

Povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave na zgradi Pokrajinske vlade istaknute su zastava Republike Srbije i tradicionalna zastava srpske Vojvodine.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je praznik svim građanima Republike Srbije i Republike Srpske istakvši da je odgovornost i obaveza voleti i graditi zemlju koju su nam preci ostavili, zemlju slobode i ravnopravnosti.

Čestitku je uputio i prestolonaslednik Aleksandar u kojoj je, između ostalog, naveo da današnji dan nosi u sebi veliku simboliku - praznik koji nas podseća na značaj poštovanja našeg, uz grb i himnu, najbitnijeg nacionalnog simbola, kao i nemerljivu važnost očuvanja jedinstva i slobode, kao dva uzvišena ideala našeg naroda, obeležava se baš na dan proboja Solunskog fronta. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво