Читај ми!

"Jedi zdravo, čini dobro" – leskovačka firma koja zapošljava invalide pokrenula donatorsku kampanju

Leskovačko preduzeće "Hrono" koje se bavi proizvodnjom zdrave hrane jedina je firma u Jablaničkom okrugu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida. Zbog dugotrajne epidemije koronavirusa pod znakom pitanja je njihov opstanak. Pomoć im je neophodna pa su zbog toga pokrenuli donatorsku kampanju.

Kada je pre četiri godine osnovano "Hrono" preduzeće sa proizvodne trake u markete mesečno je odlazila tona mešavine integralnog brašna za pripremu hleba bez kvasca i aditiva. Za kvalitet brzo su stigla i priznanja, a sada se bore za opstanak.

Na to je najviše uticala korona. Više neradnih dana, slaba prodaja, a troškovi sve veći. Zbog toga su pokrenuli kampanju za donacije "Jedi zdravo, čini dobro".

"Za novu proizvodnu liniju gotovih proizvoda nam trebaju sirovine i ambalaža a mi nemamo sredstava za to. Tako da negde stojimo u mestu ukoliko ne obezbedimo dodatna novčana sredstva da iščistimo dugovanja", rekla je Valentina Bogdanović, direktorka preduzeća "Hrono".

Kao porodica su. Vredni i složni, njih petoro zaposlenih. Vole i cene svoj posao. Na sve načine se trude da zadrže radno mesto jer do njega, kažu, invalidi teško dolaze.

"Volela bih da nam svi pomognu kad bi mogli. Ne da nam daju ovako novčanu pomoć samo da kupe naše proizvode jer to se radi s ljubavlju, sa srcem", navela je Slađana Mitić, radnica u preduzeću.

Dobrodošla im je i uslužna delatnost jer su kapaciteti leskovačkog preduzeća "Hrono" veliki.

"Saradnja sa preduzećima koji,a je potrebno uslužno pakovanje negde nama dalo nekakvu sigurnost jer bi zaradili osnovna potrebna sredstva za funkcionisanje", istakla je Valentina Bogdanović.

Da bi što pre ponovo stali na noge neophodna im je podrška. Nadaju se da će uz pomoć ljudi dobre volje i donacija koje polako pristižu prebroditi krizu i da će budućnost petoro invalida biti izvesnija.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво