Читај ми!

Univerzitet u Beogradu proslavlja 214 godina od osnivanja

Na današnji dan pre 214 godina otvorena je Velika škola u Beogradu. Početak rada besedama su označili Karađorđe i Dositej Obradović. Svoj dan najstariji i najveći univerzitet u Srbiji obeležava uručenjem priznanja studentima generacije, autorima najboljih naučno-istraživačkih radova i profesorima emeritusima.

Posle jednogodišnje pauze Univerzitet u Beogradu ponovo je među 500 najboljih na Šangajskoj listi univerziteta. U Rektoratu se, na 214. rođendan, održava dvodnevni forum o unapređenju i novim modelima saradnje.

"Trenutna saradnja postoji sa određenim univerzitetima. Znači, postoji razmena nastavnika, postoji razmena studenata, imamo neke ideje da se organizuju zajedničke doktorske studije, zajedničke postdoktorske studije, imamo ideje o nekim zajedničkim učešćima na projektima međunarodnim, tako da postoje brojne mogućnosti", kaže rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić.

Dodaje da univerziteti u regionu, zbog svog istorijskog konteksta, zbog blizine i sličnosti jezika imaju mnogo mogućnosti i prednosti da afirmišu svoje vrednosti.

"Da se na neki način pozicioniraju u evropskom sistemu akademskih univerziteta", kaže rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво