Читај ми!

Stefanović: Rekordno interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da su se rekordnom broju mladi prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka u septembru, u najvećem broju u poslednjih šest godina.

Zahvalivši im se na tom činu, Stefanović je istakao  da je izuzetno ponosan na mlade što su se opredelili da na ovaj način služe svojoj zemlji i što "pokazuju tako veličanstvenu ljubav prema našoj Srbiji", saopštilo je resorno ministarstvo.

"Oni će imati priliku da tokom šest meseci služenja vojnog roka, dobiju nova znanja, upoznaju nove ljude i steknu nove veštine, da vide zašto je važno da neko služi svojoj zemlji", dodaje Stefanović.

Prema njegovim rečima, Srbija je značajno napredovala na respektabilnim svetskim listama koje procenjuju snage vojske, i to pokazuje da svi prepoznaju ulaganja države ne samo u opremu i tehniku, koja su najveća u poslednjim decenijama, već i u ljude, ono najznačajnije što čini vojsku.

Kako je naveo, to jeste priznanje za našu zemlju, ali smo posebno ponosni na mlade ljude koji dolaze da služe svojoj zemlji.

"Gotovo 80 odsto mladih, koji dođu da dobrovoljno služe vojni rok, opredeli se da nakon toga nastavi da služi svojoj zemlji kao profesionalni vojnik", istakao je Stefanović.

Dodaje da mnogi kasnije postanu i podoficiri naše vojske i čine, zaista, kičmu našeg sistema odbrane.

"Mi smo se potrudili da im tokom služenja vojnog roka ništa ne nedostaje - uz smeštaj, hranu, putne troškove, zdravstveno osiguranje - imaju i mesečnu naknadu od 38.000 dinara, jer želimo da vide da njihova država brine o njima. Naravno, prve vojničke plate, kao profesionalci, primaće i značajno više, a zahvaljujući predsedniku Vučiću i njegovom zalaganju od naredne godine imaćemo i za 25 odsto veće plate u čitavom sistemu odbrane", rekao je resorni ministar.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво