Читај ми!

Mihajlović: Inspekcije na terenu, proverava se cena peleta

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović kaže da su nadležne inspekcije juče započele kontrolu prodavaca peleta i ogrevnog drveta, kao i da će biti kontrolisani i proizvođači kako bi se stabilizovalo tržište.

Zorana Mihajlović poručuje da je važno da u energetskom bilansu, pored toga što se vodi računa o tome da imamo dovoljno električne, toplotne energije, gasa, nafte i naftnih derivata, i domaćinstva u Srbiji koja koriste pelet ili ogrevno drvo imaju ove energente.

"Država je, imajući u vidu da više od 110.000 domaćinstava koristi pelet, a više od 700.000 ogrevno drvo, i da to nije bilo dovoljno, ograničila cenu na 320 evra po toni peleta, zabranila izvoz drveta i peleta, ali pošto postoji zastoj u lancu, inspekcije su počele da kontrolišu", dodaje Mihajovićeva, navodi se u saopštenju.

Ukazala je da je juče vršena kontrola u više gradova i opština: Nišu, Leskovcu, Pirotu, Kraljevu, Majdanpeku i Ivanjici, a samo 13 je imalo sve što je potrebno za legalnu prodaju, svi drugi su u prekršajnom postupku.

"Takođe, osim prodavaca, kontrolisaće se i proizvođači, Poreska uprava će krenuti sa kontrolom peletara u narednim danima, jer je suštinski važno da stabilizujemo tržište i da građani mogu da kupe sve što im je potrebno", izjavila je Mihajlovićeva.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се