Читај ми!

Mali Vukan napunio godinu dana, može sam da drži flašicu

Vukan Stoiljković iz Vranja, za čije lečenje od spinalne mišićne atrofije su organizovane brojne akcije širom zemlje, dobro je i danas puni godinu dana. U Budimpešti je sa roditeljima od sredine maja, gde je primio najskuplji lek, zolgensmu.

Posle borbe za prikupljanje dva i po miliona evra za terapiju, Vukan i njegovi roditelji nastavljaju borbu za izlečenje. Krajem maja mališan je primio zolgensmu, usledio je period oporavka, a zbog jačine terapije sada prima steroide koji mu čuvaju organe.

"Vuki se oporavlja lepo, svaki dan nas obraduje nekom novom veštinom ili sposobnošću, tako da se iskreno nadamo da će biti sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo. Mi svakodnevno vežbamo sa njim koliko nam uslovi dozvoljavaju. I dalje smo u izolaciji", kaže Ivana, Vukanova majka.

Vidljive su promene, Vukan može da drži flašicu, uzima igračke. Roditelji prate uputstva lekara iz klinike Betešda u Budimpešti, gde se lečilo još nekoliko beba iz Srbije od spinalne mišićne atrofije.

"Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima na neizmernoj podršci, hvala vam dobri ljudi što ste nam omogućili da nam sin ima srećno i bezbrižno detinjstvo. Isto tako bih apelovao svim trudnicama i budućim majkama da u porodilištu Narodni front testiraju svoju decu na SMA", rekao je Vukanov tata Miloš.

Ujedinio je ljude, mnogi su pomogli, poslali makar jednu poruku. I sada smo svi ujedinjeni u najlepšim željama, čestitamo Vukanu prvi rođendan.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво